Innerlijke kracht door mindset, focus en ademhaling
Innerlijke kracht door mindset, focus en ademhaling
25 oktober 2021 

Innerlijke kracht door mindset, focus en ademhaling

You are capable of amazing things. Dat is zeker waar! 

Het ligt alleen wel aan je wat voor instelling je hebt om iets te willen bereiken en wat je er voor wilt doen en/of laten. 

Met de juiste mindset, focus en ademhaling…kom je naar mijn mening een heel eind.

Mindset bepaalt hoe je denkt en reageert en daarmee je acties die je uitvoert. Blijven leren, niet bang zijn om fouten te maken, flexibel zijn en je openstellen voor andere mogelijkheden en ideeën om daarmee zelf weer verder te kunnen komen. Soms je visie bij stellen om de juiste koers te kunnen blijven varen. 

Focus op het resultaat zorgt voor de juiste keuzes en het commitment om dingen die je wilt bereiken ook daadwerkelijk te bereiken. Prioriteiten stellen en dat wat niet belangrijk is aan je voorbij laten gaan. Dat kan met kleine stapjes en tussendoelen om daar uiteindelijk te komen waar jij jezelf wilt zien. 

Ademhaling zegt veel over je fysieke gesteldheid en de mate van stress die je ervaart. Een belangrijke graadmeter als je je er bewust van bent om te kijken of hetgeen je doet inderdaad zo goed voor je is als je denkt dat het is. Een juiste ademhaling brengt je ook dichter bij jezelf en je kern. Het zorgt voor rust, controle en focus. 

Als je dit doet in combinatie met koudetraining, ervaar je hoe je jezelf door ademhaling en mentale focus in staat stelt je meer bewust te zijn van je jezelf en je innerlijke kracht. Hoe je compleet buiten je comfortzone kunt stappen en daarmee helemaal comfortabel kunt worden. Want een ijsbad is in eerste instantie niet perse heel comfortabel. Bij de eerste aanraking met het koude water voel je waarschijnlijk pijn, kou en misschien zelfs angst of paniek. 

Door te focussen op je ademhaling en deze onder controle te hebben, kun je steeds meer loslaten en oké zijn met de situatie en je daaraan overgeven. Je wordt weer helder en merkt dat het best wel oké is. 

Hierdoor zul je merken dat je ook de ‘kleine’ dagelijkse uitdagingen steeds meer aankunt en deze je niet of steeds minder uit balans brengen. Jezelf niet laten leiden door angsten. Buiten je comfortzone durven stappen. Vertrouwen op je lichaam, op jezelf en je eigen kracht en je zult als vanzelf merken hoe je het beste kunt dealen met datgene wat naar voren komt in op je pad. Je voelt je misschien soms oncomfortabel maar zodra je je ademhaling onder controle hebt, zorgt het er wel voor dat je de situatie helder kunt bekijken en ermee kunt dealen.  

En dan heb je natuurlijk nog de vele gezondheidsvoordelen van een juiste ademhaling en koudetraining. 

En nu lekker van de zon genieten met mijn pumpkin spice latte...

Over de schrijver
Marije heeft altijd een enorme belangstelling gehad hoe het menselijk brein werkt en wat je met de juiste mindset kunt bereiken. Dat mindset belangrijk is om met de uitdagingen van het leven om te gaan en persoonlijk te kunnen groeien weet zij als alleenstaande moeder van 3 jonge kinderen als geen ander. Sommige gebeurtenissen kunnen een grote impact op je leven hebben en je toekomstvisie behoorlijk in de war schoppen. Het heeft invloed op je zelfbeeld, de keuzes die je maakt en de vervolgstappen die je neemt. Marije gelooft dat je met de juiste ademhaling, beweging, voeding en mindset weer in die energieflow kunt komen om op emotioneel, fysiek, mentaal niveau weer in balans te komen met jezelf. Vanuit deze holistische benadering heeft zij zich als NLP master coach, tranceformationeel hypnotherapeut, Buteyko therapeut, adem- voedings- en beweegcoach en zelfstandig trainer wandelsport gespecialiseerd in persoonlijke transformaties en energiemanagement.
Reactie plaatsen